Modificarile formularului 100

Font Size » Large | Small


Prin Ordinul ANAF Nr. 123/2014, s-au modificat instructiunile de completare ale formularului 100, ce reprezinta declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat.

Conform noului model al formularului 100, anumite declaratii fiscale nu se mai declara in continutul acestuia. Noile instructiuni de completare ale formularului se aplica de la 1 ianuarie 2014.
Urmatoarea modificare a survenit in continutul formularului 100:
Nu se mai declara impozitul pe veniturile din arenda, acesta urmand sa se declare in fomularul 112, datorita noului regim fiscal aplicabil veniturilor din arenda.

Impozitul pe veniturile din arenda obtinute de persoanele fizice, din 2014 se calculeaza prin retinere la sursa de catre platitorii de venit, arendasii, la momentul platii venitului prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net.
Venitul net din arenda se stabileste la fiecare plata prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% din venitul brut.

Acest material a fost redactat in parteneriat cu Conta Radulescu Brasov SRL

Pentru informatii despre consultanta contabila Brasov sau firma contabilitate Brasov accesati www.firmacontabilitatebrasov.ro

Lasă un răspuns